نمایشهای خلاق

کارگاههای نمایش خلاق با هدف افزایش اعتماد به نفس، مهارت های اجتماعی، هوش کلامی اجرا شده است.نمایش خلاق مبتنی بر مشارکت جمعی است، علاوه بر این خلاقیت یک رکن اساسی در نمایش خلاق است. خلاقیت به معنی مهارت حل مساله با روشی تازه و مناسب است. طبق این تعریف بسیاری از تئاترهای کودک خالی از عنصر خلاقیتند، نمایش خلاق تمرکز بر لحظهی انجام فعالیت و چگونگی برخورد کودک با مساله است. یکی از ویژگیهای مهم نمایش خلاق نقش مربی در کارگاهها می باشد.

نمایش غیر رسمی چگونه است

درحقیقت نام دیگر نمایش خلاق را میتوان نمایش غیر رسمی دانست که در آن صحنهای وجود ندارد و اعمال و گفتار کودکان بداهه شکل میگیرد. مربی با کودکان حرف می زند تا نظرهای آنها شکوفا شود. این نظرها در تمرینها و بازیهای نمایشی پرورش مییابد. در اصل مربی نقش راهنما را ایفا میکند.

در نمایش خلاق لباس و لوازم مهم نیستند، چون شخصیت پردازی درست، از حرکت بدن، پانتومیم و گفتار بداهه ناشی میشود. ممکن است از وسایل ساده و در دسترس نیز استفاده شود ولی الزامی نیست.در نمایش خلاق تفاوتی بین بازیگران و تماشاچیان وجود ندارد، وقتی گروهی از کودکان صحنهای را بازی میکنند، دیگران تماشا میکنند و اغلب با ایجاد صداهای لازم در نمایش شرکت میکنند، در بازی بعدی جای این دو گروه عوض میشود و در نهایت کودکان و مربی راههایی را برای بهتر شدن نمایش پیشنهاد میدهند.هدف نمایش خلاق فراهم آوردن تجربهای خلاق و ارزشمند برای کودکان است که در آن میتوان مسائل آموزشی و پرورشی بسیاری را با ظرافت هرچه تمام جای داد.